Hejtmanská výtvarná soutěž děti nadchla. Přišlo čtyřikrát více výkresů než loni
Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Před prázdninami vyhlásil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek výtvarnou soutěž pro děti a mládež na téma „Kraj budoucnosti“. Ředitele Galerie umění Karlovy Vary Jana Samce a vedoucí výtvarného oboru ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Ivanu Sedláčkovou dnes čekal nelehký úkol, a sice vybrat ze 152 přihlášených obrázků ty nejlepší. Je vidět, že v regionu máme opravdu velkou spoustu šikovných výtvarníků, kteří chtějí ukázat svůj pohled na budoucnost kraje.


Výtvarná soutěž pro děti a mládež je pravidelně vyhlašována každý rok a pokaždé na jiné téma. Letos si děti měly zahrát na vizionáře a pokusit se ztvárnit, jak by to v našem regionu mohlo vypadat v daleké budoucnosti. A bylo v podstatě jedno, jestli to bude za 100, 200 či 300 let. Celkem bylo na adresu krajského úřadu doručeno 152 prací, což je téměř o čtyřikrát více než vloni. Za celou historii soutěže se pak jedná o třetí nejvyšší počet přihlášených děl.

2707vytvarka2

„Je vidět, že motto bylo skvěle vymyšleno a pro soutěžící bylo velmi inspirující. Pro nás jako pro hodnotitele pak bylo skutečně těžké vybrat vítězné práce, protože se jich sešlo opravdu hodně a všechny byly velmi zdařilé a kvalitní. Při výběru pak nešlo jen o vizuální efekt, ale o harmonii mezi myšlenkou díla a samotným výtvarným zpracováním. Vybírali jsme práce, které zároveň měly k danému tématu vlastní sdělení,“ uvedl porotce soutěže Jan Samec.

Výsledky soutěže budou známy v druhé polovině září letošního roku, kdy si autoři nejlepších prací převezmou z rukou hejtmana hodnotné dárky. Na vítěze čekají mobilní telefony, tablety, bezdrátová sluchátka anebo například poukaz na výtvarný workshop do Galerie umění Karlovy Vary. Chybět nebude ani tradiční výstava v prostorách foyer krajského úřadu. Na ní se představí 20 vybraných prací.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru