Do regionu přijdou dva noví zubaři. Kraj je podpoří motivačními příspěvky
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovarský kraj se snaží do regionu přilákat absolventy oboru zubní lékařství a zároveň motivovat stávající zubní ordinace, aby mladé zubaře přijímaly na praxe. Za tímto účelem byly na jednom z posledních jednání Rady Karlovarského kraje schváleny motivační příspěvky pro dva nové zubní lékaře a jejich školitele. Podpora je rozvržena po dobu následujících dvou let a v součtu činí 960 tisíc korun.

„Na rozdíl od lékařů, kteří musí absolvovat takzvané specializační vzdělávání, neboli atestaci, mohou zubaři po ukončení vysoké školy již samostatně pracovat. V praxi to ale funguje tak, že se nejprve nechají zaměstnat v některé ze zubních ordinacích, kde získají potřebnou praxi, a až poté si otevírají vlastní pracoviště. V této souvislosti jsem nesmírně rád, že se nám do regionu podaří přivést další absolventy zubního lékařství. O motivační příspěvky si zažádala společnost Fitdent z Chebu, která od září zaměstná dva nové zubaře. Podpora bude schválena na jednání zastupitelstva 11. září,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj přispívá absolventovi měsíčně částkou 10 tisíc korun a zároveň tu samou částku vyplácí i školiteli, u něhož je zaměstnán na odborné praxi. Finanční podpora je poskytována oběma subjektům po dobu trvání praxe, a to maximálně po dobu dvou let. Podmínkou smluvního vztahu je, že absolvent zůstane po absolvování praxe pracovat v našem regionu jako zubní lékař minimálně další tři roky. V součtu tak působí v našem regionu alespoň pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru