V Chodově vznikne obchvat města, kraj schválil finance na vytvoření projektové dokumentace
Náměstí v Chodově. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Chodov - Rada Karlovarského kraje na svém zasedání schválila Plán přípravy projektů na silnicích II. a III. třídy pro další programové období 2028 – 2034. Mezi těmito je také ochvat města Chodov na Sokolovsku, který by měl z města odklonit tranzitní a nákladní dopravu.

„Chodov je posledním z větších měst v kraji, které je zatím bez obchvatu. Jsem ale pevně přesvědčen o tom, že sis jej zaslouží, a to v souvislosti se stupňující se intenzitou dopravy a také s ohledem na další rozvoj města. V krajském rozpočtu se proto pro příští rok počítá s částkou ve výši tři miliony korun, která bude využita na projektovou dokumentaci,“ uvedl neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš.

Plánovaný obchvat v délce 5,9 kilometrů si klade za cíl odvedení tranzitní a těžké nákladní dopravy z průjezdního centra města a zkvalitnění a zkapacitnění dopravy na Podkrušnohorské paralele.

„Zejména pro obyvatele Chodova by obchvat znamenal velkou úlevu. Město je průjezdním bodem pro značné množství nákladní a tranzitní dopravy, což je citelné zejména v době dopravní špičky, kdy se musí řidiči obrnit značnou dávkou trpělivosti. Z dotazníkového šetření mezi obyvateli jednoznačně vyplynula potřeba řešit oblast dopravy. A právě chystaný obchvat povede nejen ke zklidnění dopravní situace v ulicích Chodova, ale také ke zvýšení bezpečnosti provozu“ doplnil starosta města Chodov Patrik Pizinger.

Vzhledem k náročnosti stavby nyní pracuje Krajská správa a údržba silnic na technické studii, která řeší umístění stavby, a to včetně předpokládaných záborů dotčených pozemků, dále zásahy do chráněných ložiskových území, návrh umístění křižovatek a řešení křížení se železnicí, etapizaci projektu výstavby a další. Tato dokumentace pak bude využita ve zjišťovacím řízení v rámci posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Kompletní náklady projektu by mohly dosáhnout částky 950 milionů korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru