Na ilustrační fotografii je areál zbytků památkově chráněné papírny v Doubravě. Foto: město Aš
Karlovy Vary

Aš - Pitná voda a kanalizace pro obce Kopaniny a Doubrava. To je téma, které se snaží ašská radnice pro tyto své obce řešit už řadu let. Poté, co i kvůli malému zájmu místních o připojení selhala snaha o přivedení veřejného vodovodu a kanalizace do obcí ve spolupráci s vodohospodářskou společností CHEVAK, hledá město možnosti decentralizovaného individuálního zásobování pitnou vodou a nakládání s odpadními vodami.

Na přípravě projektu město spolupracuje se společností Vodní zdroje Praha 5, která v roce 2022 provedla rešerše, jejímž smyslem bylo ověření údajů o vodních zdrojích v této oblasti a vstupní zhodnocení reálnosti a realizovatelnosti záměru. Podařilo se shromáždit zhruba třetinu dat o povolených odběrech podzemní vody, zbytek se odehrává ze studní starších roku 1955. Nedostatečná data rešerše konstatuje i u odpadních vod.

Proto následuje druhá etapa, v současné době probíhající průzkum, jehož cílem je získat chybějící údaje z rešerše. Průzkum se týká pasportizace domovních studní, dokumentace pramenišť, chemických a bakteriologicko – biologické analýzy podzemní vody, vody z pramenišť a odpadní vody, vsakovacích zkoušek a dokumentace pramenišť s měřením vydatnosti. Právě kvůli tomuto průzkumu se v současné době po pozemcích v obcích pohybují pracovníci uvedené společnosti.

Výsledkem průzkumu má být kompletace podkladů pro zpracování projektové dokumentace a zajištění případných zdrojů financování.

Provedení průzkumu a vyhodnocení dat pro vybudování decentralizovaného veřejného vodovodu a kanalizace pro Kopaniny a Doubravu od společnosti Vodní zdroje, a.s. Praha 5 schválilo Zastupitelstvo města Aše na zasedání 3. 5. 2023. Cena zakázky je 710 tisíc korun.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru