Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Přes 55 milionů korun rozdělí Karlovarský kraj prostřednictvím dotací v oblasti vzdělávání a sportu. Jedná se o programy na podporu sportovních aktivit, vrcholového sportu, sportovní infrastruktury profesionálního sportu, sportovních akcí a obnovy sportovních zařízení. Na příspěvek dosáhnou rovněž děti a žáci ze sociálně slabých rodin v rámci projektu Obědy do škol v Karlovarském kraji. Příjem žádostí do všech uvedených titulů startuje 17. října 2023.


„Oblast vzdělávání a sportu podporujeme každoročně a ani rok 2024 nebude výjimkou. Naším cílem je vytvářet kvalitní podmínky nejen pro vrcholové sportovce, ale i nadšené amatéry. Nejvyšší sumu, konkrétně 25 milionů korun, jsme vyčlenili na sportovní aktivity, jelikož je o ně tradičně největší zájem. V programech určených na podporu vrcholového a profesionálního sportu máme alokováno 12 milionů korun a na údržbu a obnovu sportovních zařízení rozdáme celkem 10 milionů korun,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.


Ve školním roce 2023/2024 Karlovarský kraj rovněž počítá s náklady ve výši více než 5,6 milionu korun na obědy pro děti a žáky ze sociálně slabých rodin. „Peníze z programu umožní dětem, jejichž rodiny se ocitly v nepříznivé finanční situaci, se stravovat společně se svými vrstevníky, což vnímám velmi pozitivně hlavně proto, že právě tyto děti nebudou vyčleňovány z kolektivu,“ doplnil radní Jindřich Čermák.


Od 24. října 2023 mohou o stipendium ve výši 75 000 korun zažádat lékaři, kteří pracují v nemocnicích na území Karlovarského kraje a současně jsou studenty doktorského studia na jedné z lékařských fakult v zemi.


Podrobné informace o jednotlivých dotačních titulech najdou zájemci na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru