Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V zastupitelském sále krajského úřadu proběhlo sedmé velké zasedání Krajského parlamentu dětí a mládeže (KPDM), které bylo zároveň i posledním pro stávající předsednictvo. To končí po ročním funkčním období. Nově zvolení zástupci v čele s předsedou Vietem Anh Tranem chystají větší spolupráci s městskými parlamenty nebo realizovat vznik vlastního podcastu.

„Jsem vděčný, že opouštím pozici předsedy s pocitem, že jsme odvedli kus práce, která byla vidět. Nabrali jsme spoustu nových aktivních členů, rozjeli celou řadu aktivit a obecně jsme náš parlament dostali v rámci kraje do širšího povědomí. Navázali jsme spolupráci s ostatními regionálními organizacemi a doufám, že v tomto duchu bude parlament pokračovat i nadále. Nastupujícímu vedení moc držím palce a věřím, že parlament zase posune o něco dál. Mladí v kraji to potřebují,“ konstatoval bývalý předseda KPDM Patrick Pizinger.

Během uplynulého funkčního období se parlamentu podařilo uskutečnit několik chvályhodných aktivit, kterými se snažil přiblížit mladým dění v regionu a poskytnout jim prostor pro sdílení svých názorů, jak život v kraji zlepšit. Na počátku roku se jeho zástupci sešli s nově zvoleným prezidentem České republiky Petrem Pavlem, kterému předali dokument shrnující největší problémy kraje z pohledu mladých. Těmi jsou nedostatečná nabídka vzdělání a kvalifikované práce nebo nevyhovující dopravní spojení. V návaznosti na to byl v rámci KPDM zřízen výbor zaměřující se přímo na oblast dopravy. Parlament se také vydal do krajských základních a středních škol, aby se studenty debatoval o situaci v kraji. Ve spolupráci s organizací Kotec o.p.s. pro ně navíc připravil sérii besed o sebepoškozování. 

„Rádi bychom pokračovali v dosavadním úspěšném směřování parlamentu, zároveň ale přicházíme se spoustou nových nápadů. Jmenovat bych mohl například debatní kroužek nebo plánované podcasty. Chceme také více prohlubovat spolupráci s ostatními regionálními a městskými parlamenty a pokračovat v besedách na školách v našem kraji,“ nastínil plány KPDM nový předseda Viet Anh Tran. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru