Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Mezi téměř každodenní činnost karlovarských strážníků patří fyzická aktivita tzv. zdvihání. Jde o činnost oblíbenou a zároveň i neoblíbenou. Rozdíl spočívá v tom, koho vlastně zvedají a není těžké to uhodnout.

Tak třeba ve středu po sedmé hodině večer vyjeli strážníci k baru v centru města, kde se povaloval známý povaleč. Když dorazila hlídka na místo, našla ho za lavičkou odloženého jak zvadlý salát v regálu s konzervami, kde po výživném alkoholovém dýchánku tloukl špačky. A pořádně, protože bylo velmi obtížné ho vzbudit. Postup je v tomto případě jasný, bylo třeba přivolat posádku záchranné služby, aby provedla vyšetření. Než dorazila, pokusili se strážníci u osmatřicetiletého muže provést orientační dechovou zkoušku, to byla ale dřina, která se povedla až na několikátý pokus. Výsledek 1,62 promile. Alkoholem unaveného panáčka tak museli strážníci zvednout, usadit do převozového auta a převést na záchytnou stanici. 

Žádost o pomoc pak přišla ten samý den po jedenácté hodině večer, kdy oznamovatelka sama nedokázala zvednout muže, který upadl. Hlídka nezraněného pána bez problémů zvedla a s přáním všeho dobrého zase odjela. 

Aby si strážníci s takovými různorodými případy dokázali poradit, tvarují za rytmu rockové hudby svalovou hmotu v naší posilovně. Zdvihají činky, trénují deadlift a nechybí ani bench press. Zkrátka není zdvihání jako zdvihání!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru