Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Cheb - Patříte mezi obdivovatele designových kousků a rádi byste se dozvěděli něco víc o světě designu a jeho předních tvůrcích? Pak určitě nevynechejte nový cyklus přednášek s názvem „Design a designéři“, který si pro vás přichystala Galerie výtvarného umění v Chebu. První přednáška se uskuteční již tuto středu 4. září a představen bude průkopník průmyslového designu Christopher Dresser.

V rámci připravovaného cyklu vám budou postupně představovány výjimečné osobnosti, které určovaly dějiny tohoto oboru ve světovém měřítku. První z nich bude skotský přírodovědec, návrhář a teoretik Christopher Dresser, jenž působil ve druhé polovině 19. století a je považován za průkopníka průmyslového designu. Prostřednictvím řady návrhů pro nejrůznější řemeslné obory a průmyslová odvětví vám budou přiblíženy hlavní principy jeho tvorby z období snah o obrodu uměleckého řemesla. Přednášku povede Jan Mergl z Uměleckoprůmyslového musea Praha.

Akce začíná v Galerii výtvarného umění v Chebu v 17 hodin. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru