Foto: První české gymnázium v Karlových Varech
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Je tomu letos přesně 100 let, kdy bylo v Karlových Varech zřízeno první gymnázium s českým vyučovacím jazykem. Právě v září roku 1924 byly v budově české státní školy v Rybářích u Karlových Varů zřízeny dvě třídy s 45 českými žáky a nová vzdělávací instituce dostala název České státní reformní reálné gymnasium v Karlových Varech.

Přímý pokračovatel této školy, První české gymnázium v Karlových Varech, se chystá toto jubileum ve dnech 20. – 21. září 2024 řádně oslavit. A to jak se svými absolventy, kterých je dnes už 8730, tak i se svými současnými žáky.

Přípravný výbor již od podzimu loňského roku plánuje setkání absolventů gymnázia, výstavu výtvarných prací současných a bývalých žáků a učitelů gymnázia v Becherově vile, komponovaný pořad s názvem Jedna škola, sto let, tisíce příběhů ve Velkém sále LH Thermal, Gardenparty 100 na školní zahradě a další akce.

Na oslavy se hlásí bývalí studenti z celé republiky i z dalekého zahraničí. Gymnázium vydává při této příležitosti almanach o historii i současnosti školy.

Na webových stránkách školy je již od jara spuštěn registrační systém na oslavy jubilea. Velice nás těší velký zájem mnoha našich absolventů o společné setkání, při kterém dojde jistě nejenom na vzpomínky na dávná studentská léta, ale také na možnost seznámit se se současnou moderní tváří školy.

Program oslav 100 let českého gymnázia v Karlových Varech
Motto: Opravdový život je setkání

pátek 20. 9. 2024
15:00 hod. - 100 let: Doteky umění – vernisáž výstavy výtvarných prací žáků i učitelů v Becherově vile. Výstava potrvá do 3. listopadu.
18.00    KSO hraje pro gymnázium – slavnostní koncert v Císařských lázních pro pedagogický sbor a hosty

sobota 21. 9. 2024
10.00     Průvod městem – od Grandhotelu Pupp k Hotelu Thermal. Průvod zastaví u Tržní kolonády, kde se mohou přidat další absolventi.
10.00     Akreditace účastníků – do 12.00 hod. ve vstupních prostorách Hotelu Thermal. 
12.00     Jedna škola, sto let, tisíce příběhů – komponovaný pořad ve Velkém sále Hotelu Thermal, v němž vystoupí žáci, učitelé a hosté. 
14.00     Gardenparty 100 – program do večerních hodin ve škole a na školní zahradě s hudbou a občerstvením (prohlídka školy, setkání s významnými absolventy od 15 hodin v aule, výstava k historii školy); k tanci i poslechu hraje kapela Dry Band, Kozatay a ZUŠ Big Band Šmeralka; vstup volný

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru