Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Na jedné ze sociálních sítí kontaktoval neznámý muž pětašedesátiletou ženu z Karlových Varů. 

"Po nějaké době, co spolu komunikovali na sociální síti, jí měl požádat, zda by si nemohli psát na jedné z chatovacích aplikací. S tím žena souhlasila a poslala mu svoje telefonní číslo. Neznámý muž jí měl sdělit, že pochází ze zahraničí a v současné době se nachází na misi v jedné z Afrických zemí, kde pracuje jako člen zdravotnické organizace, kdy jí také odeslal fotografii v lékařském oblečení. Dále se jí měl ozvat údajný nadřízený neznámého muže, který jí sdělil, že pokud chce, aby dostal dovolenou za účelem setkání se ženou, musí uhradit finanční hotovost. Poté jí sdělil, že pokud chce, aby se k ní dostal, musí zaplatit za letenky. Žena tak šla do obchodu, kde nakoupila takzvané Steam karty obsahující kódy, které neznámému muži zaslala," popsal případ policejní mluvčí Jan Bílek.

Takto si měl muž vymyslet několik dalších legend, jako jsou například příspěvek na stavbu tábora pro děti, další letenky či další letištní poplatky, kterým žena uvěřila a od května do září letošního roku mu zaslala několik dalších plateb. 

Neznámý pachatel tak ženě způsobil škodu přibližně 600 tisíc korun. 

Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázáni viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru