Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov -  Chodovské kino v Kulturním a společenském středisku (KASS) se dočká dlouho očekávané modernizace. Po jednadvaceti letech nepřetržitého provozu, během kterého se v kině koná v průměru 850 představení ročně, jsou stávající sedačky ve špatném stavu. Jejich výměna začne od 14. října.

 „Sedačky mají opotřebované mechanismy sklápění a některé jsme už museli kvůli vadnému mechanismu demontovat. Na rozdíl od původních sedadel divadelního typu, kdy je opěradlo kratší a nelze si pohodlně opřít hlavu, ty nové přinesou díky vyšším opěradlům větší komfort. Navíc u každého místa bude držák na nápoj,“ uvedl jednatel KASSu Jiří Spěváček.

Zároveň upozornil, že k novým 94 standardním sedačkám přibude ve dvou řadách sedmadvacet VIP sedaček, které za příplatek padesát korun nabídnou polohování, zmíněný držák na nápoj a stoleček. Kvůli modernizaci se kapacita kina mírně sníží, umožní to však zvětšit prostor mezi sedačkami. „Kapacita bude stále dostatečná. Podle našich statistik vytížení kina to nebude mít negativní vliv na celkovou návštěvnost,“ vysvětlil Jiří Spěváček.

Kino bude během výměny sedaček zavřené, projekce začnou 1. prosince. Vedle nových sedaček dojde i na stavební úpravy, včetně opravy betonového podloží, výměny koberců a čalounění interiéru. „Do budoucna chystáme také modernizaci projekční a zvukové technologie, aby diváci měli co nejlepší zážitek z promítání,“ uzavřel jednatel.

Celá akce si vyžádá investici zhruba 2,5 milionu korun, přičemž 700 tisíc ve formě dotace slíbil Státní fond kinematografie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru