Dopravní nehoda cyklisty
FOTO: Policie ČR
Karlovy Vary

KARLOVARSKO – Skončil v nemocnici.  V sobotu dne 17. února 2018 řídil 59 letý cyklista jízdní kolo po cyklostezce u silnice I/25 ve směru od Dolního Žďáru na Ostrov.

S kolem měl najet na zmrzlou vrstvu sněhu, přepadl přes kolo a obličejem upadl na komunikaci. Policisté z Obvodního oddělení Ostrov vyzvali řidiče k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol, která vyšla pozitivně s výsledkem 1,53 promile. Při nehodě došlo ke zranění cyklisty, proto byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice s následnou hospitalizací. Případ je nadále v šetření policistů. PREVENCE: Alkohol nepatří nejen za volant ale ani za řídítka jízdního kola. Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změně jiných právních předpisů říká, že cyklista je řidič nemotorového vozidla a jako takovému vznikají povinnosti účastníka silničního provozu. Alkoholem ovlivněný organismus pomaleji reaguje na podněty. Díky tomu má řidič horší reakce a odhad vzdálenosti. Při vyšších dávkách dochází k poruše rovnováhy a soustředění. Cyklista může svým stylem jízdy způsobit i smrtelnou dopravní nehodu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru