Pečovatelé o těžce nemocné a umírající lidi dostanou víc peněz. Kraj znovu podpoří domácí hospicovou péči dotacemi
Zdroj: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Organizace, které poskytují paliativní péči těžce nemocným a umírajícím lidem z našeho regionu, získají od Karlovarského kraje opět dotace.

Celkem si mezi sebou rozdělí 2,3 milionu korun, což je o 800 tisíc korun více než vloni. Díky nim mohou klienti strávit poslední momenty svého života doma v kruhu svých nejbližších.

​Karlovarský kraj již podruhé v řadě vyhlásil dotační titul na podporu domácí hospicové péče, která stále ještě není plně hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Oproti loňskému roku však navýšil nejenom celkový objem finančních prostředků určených pro tento program, ale také maximální výši dotace pro jednoho žadatele z původních 300 tisíc korun na 500 tisíc korun.

„Dotace na domácí hospicovou péči kraj opět udělil všem, kteří si o ně zažádali. Jedná se o pět organizací, z toho čtyři získaly dotaci ve výši 500 tisíc korun a jedna ve výši 300 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš s tím, že přidělené prostředky musí ještě odsouhlasit krajské zastupitelstvo.

Domácí hospicová péče zahrnuje nejen lékařskou a ošetřovatelskou péči o nevyléčitelně nemocné, ale také sociální a psychologické poradenství a duchovní podporu jak nemocným, tak jejich rodinám a blízkým. Dotace využijí jednotlivé organizace na úhradu provozních i mzdových nákladů. Více informací o programu najdete na internetových stránkách Karlovarského kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru