Sokolovští strážníci zachránili ženu v bezvědomí. Město jim poděkovalo
Foto: Město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - Začátek března byl pro strážníky a asistenty z městské policie mimořádně pestrý. Pomohli zachránit lidský život, objasnili krádež mobilního telefonu a nachytali vykradače aut. Představitelé města i vedení městské policie aktérům osobně poděkovali.

První z příběhů se odehrál v pondělí 5. března. Dva mladíci duchapřítomně přivolali městskou policii, když si všimli ženy v bezvědomí v uzamčeném autě. Konečný zásah strážníků skutečně zachránil dotyčné život, když se jim masáží srdce podařilo ženu oživit. Zásah zachytily i městské kamery a čin všech dotyčných na sociální síti ocenily stovky lidí. „Cítím respekt, úctu a děkuji všem, kteří pomohli zachránit to nejcennější, lidský život,“ řekla místostarostka Renata Oulehlová.

Společně se starostou Janem Pickou poděkovala také asistentům prevence kriminality. Ti díky dlouhodobému působení v terénu, zejména v lokalitách, kde žijí sociálně slabé rodiny, přispěli ke spravedlnosti v závěru týdne. Nejprve odhalili mladíka, který obelhal mladšího spolužáka a sebral mu mobilní telefon. Celou věc předali Policii ČR, která bude prošetřovat, zda by se jednalo o trestný čin, v případě, že by dotyčný mladistvý byl trestně odpovědný. Odcizený mobil se nicméně malému chlapci vrátil.

Další úspěšný zásah si pak asistenti připsali, když v Nádražní ulici přistihli přímo při činu muže, který se vloupal do cizího vozidla. „Nutno dodat, že asistenti opět jednali na základě vlastní znalosti prostředí, kdy poznali, že v zaparkovaném autě nesedí jeho majitel. Oceňuji, jak sehraný tým na městské strážnici máme,“ chválila asistenty i kolegy strážníky vedoucí oddělení prevence městské policie Hana Procházková.

Za Sokolov jim poděkovali starosta Jan Picka, místostarostka Renata Oulehlová a velitel městské policie Petr Procházka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru