Střední průmyslová škola v Ostrově získala titul Inovativní škola roku 2018
Foto: SPŠ Ostrov
Karlovy Vary

Ostrov - Titul udělila Střední průmyslové škole Ostrov Česká společnost pro kybernetiku a informatiku (ČSKI) v rámci Národní soutěže digitální gramotnosti.

Ocenění si vysloužili rovným dílem vyučující i studenti za úspěšné zvládnutí mezinárodního vzdělávacího konceptu minimální informační gramotnosti ECDL. Potvrzením vysoké kvality přípravy žáků v oblasti IT technologií se stalo vítězství studenta Lukáše Marka v kategorii "Nejvšestrannější žák" s celkovým skóre úspěšnosti 95 procent.

Do národní soutěže digitální gramotnosti se zapojilo 74 studentů ostrovské průmyslovky. Jejich výsledky byly porovnávány s další tisícovkou účastníků z téměř 40 škol z celé ČR. Ostrovští informatici si ale mohou připsat i další úspěch - postup Terezy Petrilákové do celostátního kola Středoškolské soutěže v kybernetické bezpečnosti, které se uskuteční 19. dubna na Policejní akademii ČR v Praze. „Doufejme, že i tam zúročí zkušenosti získané studiem a absolvováním jednotlivých modulů ECDL,“ komentoval výsledek ředitel školy Pavel Žemlička.

SPŠ Ostrov je akreditovaným testovacím střediskem konceptu ECDL od roku 2016. Úspěšní absolventi zkoušek získávají certifikáty s mezinárodní platností. Ve škole se do programu mohou zapojit studenti všech oborů, žáci oboru Informatika absolvují všechny dostupné moduly v rámci výuky odborných předmětů povinně. „Osobně za nejvyšší devizu považuji spravedlnost hodnocení, které poskytne nejen testovanému, ale i vyučujícím srovnání s jinými žáky a školami. Výsledky nám pomáhají diagnostikovat nejen nedostatky ve vědomostech a dovednostech studentů, ale i ve výuce. Studenti jako výhodu vidí možnost získání mezinárodně uznávaného dokladu úrovně jejich digitální gramotnosti, takových IT řidičáků, z nichž je jasně znatelné, do jaké míry ovládají IT technologie, což já osobně považuji za velké plus pro budoucí zaměstnavatele,“ uvedl Roman Stark, učitel odborných předmětů IT a specialista na testování ECDL.

Škola v současnosti využívá 14 modulů, již nyní však plánuje jejich další rozšíření. Každý z modulů je zaměřen na jinou oblast IT vzdělávání, v součtu poskytují obraz úrovně komplexního vzdělání informační gramotnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru