V Karlových Varech budou nové jesle. Kraj je zřídí v tamním dětském domově
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ne všem maminkám malých dětí umožňuje pracovní či rodinná situace být s potomkem doma do věku tří let, a pak jej rovnou umístit do mateřské školy. S řešením pro rodiny z Karlovarského kraje nyní přichází hejtmanka Jana Vildumetzová, která chce zřídit jesle ve volných prostorách Krajského dětského domova pro děti do 3 let.

​„Většina z nás dobře ví, že děti mladší tří let by měly velký problém začlenit se mezi starší děti v mateřské škole. Maminky se však často potřebují vrátit do práce brzy po porodu, ať už z finančních, nebo jiných důvodů. Proto jsem svým kolegům ve vedení kraje představila myšlenku, že bychom zřídili jesle v Krajském dětském domově pro děti do 3 let v Karlových Varech, který má kapacitu 50 dětí a v současnosti je naplněn asi z poloviny. Navíc jde o zdravotnické zařízení, kde pracují i zdravotní sestry, jež by mohly pomoci se zabezpečením chodu jeslí,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Nyní bude krajský úřad a dětský domov pracovat na uskutečnění záměru. „Veškerými přípravnými kroky už jsem pověřil vedení zařízení a začátkem května máme v plánu další schůzku s ředitelkou Erikou Pavlovou a zástupci odboru zdravotnictví krajského úřadu, kde bychom měli probrat podmínky, za kterých by bylo možné jesle pro děti pravděpodobně od půl roku věku provozovat,“ upřesnil krajský radní Jan Bureš. V případě, že by byl o jesle v Karlových Varech zájem, chtěl by kraj najít vhodné prostory i v Chebu a v Sokolově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru