Karlovarské muzeum bodovalo v soutěži muzeí, získalo 1. místo jako Muzejní počin 2017
Foto zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Praha - U příležitosti Mezinárodního dne muzeí proběhlo včera v Obecním domě v Praze slavnostní vyhlášení výsledků Národní soutěže muzeí Gloria musaealis. Do soutěže se letos zapojilo na 62 kulturních institucí z celé České republiky. V silné konkurenci zazářilo Muzeum Karlovy Vary, které si odneslo první místo v kategorii Muzejní počin roku 2017 za rekonstrukci budovy a vybudování nové stálé expozice.

​Národní soutěž vyhlašuje Ministerstvo kultury ČR, Asociace muzeí a galerií ČR a Český výbor ICOM. V soutěži, která upozorňuje na špičkové výkony muzejních institucí, se karlovarskému muzeu podařilo porazit i takové konkurenční projekty, jako je například revitalizace objektu Umělecko-průmyslového muzea v Praze nebo vytvoření nové expozice užitého umění Západočeského muzea v Plzni.

„Je pro nás obrovským úspěchem, že karlovarské muzeum získalo prestižní ocenění Gloria musaealis. Muzeum, které se obnovy dočkalo po dlouhých třiceti letech, nyní splňuje současné požadavky na prezentaci hmotného kulturního dědictví a zároveň je dostupné i pro osoby se sníženou pohyblivostí. Jeho expozice dokáže s využitím moderních technologií oslovit široké spektrum návštěvníků. Celému týmu pracovníků muzea patří obrovská gratulace a moje velké poděkování,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová.

Expozice, která přibližuje dějiny města a regionu zážitkovou formou, byla otevřena návštěvníkům vloni v dubnu. Autorem ideového záměru je ředitelka muzea Lenka Zubačová, s realizací pak pomáhal tým odborných pracovníků muzea ale také externí konzultanti. Za první místo v kategorii Muzejní počin roku 2017 dostali zástupci instituce trofej, diplom a finanční odměnu ve výši 70 tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru