Mladík vyhrožoval známému, že ho zbije. Kvůli pětistovce
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmnáctiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Osmnáctiletý muž se měl obou přečinů dopustit v průběhu března letošního roku. Ve městě Teplá měl zmíněný muž požadovat po svém známém půjčení finanční hotovosti ve výši téměř 500 korun. Ten však nemohl částku vybrat z důvodu překročení limitu na své platební kartě, což také muži sdělil. Přesto ho osmnáctiletý mladík měl nutit k vydání hotovosti pod pohrůžkou násilím, protože měl vyhrožovat, že ho jinak zbije.

Když se v odpoledních hodinách téhož dne opět potkali ve městě Teplá a šli k bankomatu, osmnáctiletý muž opět nutil svého známého, aby mu peníze vydal. Muž chtěl peníze vybrat z bankomatu a předat je nakonec zmíněnému známému, avšak platební transakci se nepodařilo provést, což osmnáctiletý muž osobně viděl. Pak se o výběr peněz pokusil on sám, ale ani jemu se to nepodařilo, a tak si alespoň ponechal u sebe platební kartu poškozeného. Navíc mu opět vyhrožoval újmou na zdraví v případě, že mu peníze nepůjčí. Poškozený nakonec celou situaci musel vyřešit tak, že si půjčil on sám od své příbuzné a peníze pak předal osmnáctiletému muži. Ten mu pak vrátil také platební kartu.

Za uvedené jednání nyní hrozí osmnáctiletému muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru