Žena zkolabovala před nemocnicí, při záchraně jejího života agresivní přítel napadal zdravotníky
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Ostrov - V dubnu letošního roku před objektem psychiatrické ambulance nemocnice v Ostrově zkolabovala žena, čehož si všiml její třiačtyřicetiletý bývalý přítel, který šel okamžitě za lékařem psychiatrické ambulance.

Ten, když se o zdravotních komplikacích ženy dozvěděl, šel jí okamžitě poskytnout první pomoc. V tu chvíli začal třiačtyřicetiletý muž lékaři vyhrožovat smrtí, pokud nepůjde rychle.

Před budovou pak vulgárně nadával a vyhrožoval újmou na zdraví zakročujícím lékařům i zdravotnímu personálu v době, kdy z jejich strany probíhaly záchranné práce na obnovu základních životních funkcí ženy, která přestala dýchat. Muž měl neustále nadávat, křičet na zdravotníky, vyhrožovat újmou na zdraví i smrtí, pokud se ženu nepodaří zachránit.

Přitom své výhružky a agresivní chování umocňoval prudkým házením židlí okolo sebe. Tím závažně ztěžoval zákrok a výkon všech zasahujících pracovníků, kteří měli strach o své zdraví, život i o samotný průběh jejich zdravotnického výkonu v době, kdy byla žena v ohrožení života. Ženu se i přes ztížené podmínky podařilo zachránit.

Policisté z Obvodního oddělení Ostrov muži sdělili podezření ze spáchání přečinu Nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

K uvedenému incidentu, který nebyl pro zachraňující osoby jednoduchý, ba naopak složitější, se vyjádřila také tisková mluvčí Nemocnice Ostrov paní Singerová.

„Agresivita pacientů a jejich rodinných příslušníků či jejich doprovodů není v českých nemocnicích výjimkou a nemocniční personál je mnohdy vystaven náročným situacím. V tomto případě udělali zdravotníci ostrovské nemocnice maximum pro záchranu lidského života, zachovali se profesionálně i přes velmi nestandardní chování bývalého partnera ohrožené ženy.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru