Karlovarský kraj - Voňavé čaje, nadýchané pečivo i klobásky ze "skutečného" masa - právě to jsou výrobky, které i letos mohou získat titul "Dobrota Karlovarského kraje". 2. ročník soutěže vyhlašuje Karlovarský kraj s cílem vyzdvihnout kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu. Termín podávání přihlášek do soutěže bude oznámen ještě během května 2018.
Soutěž zajišťuje Integrovaná střední škola Cheb, odloučené pracoviště Dalovice, ve spolupráci s Odborem životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Karlovarského kraje.
„Soutěžit se bude v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí být vyroben v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.
Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční v září.
Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová na základě výsledků hodnocení hodnotitelské komise. V loňském, prvním ročníku, bylo do soutěže přihlášeno 82 výrobků.
Soutěží se v těchto kategoriích:
1. Masné výrobky
2. Mléčné výrobky
3. Pečivo a cukrovinky
4. Pivo a nealko
5. Med, čaj, ovoce
V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách.