Voňavé čaje, nadýchané pečivo i poctivé klobásky. Začíná soutěž o Dobrotu Karlovarského kraje
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Voňavé čaje, nadýchané pečivo i klobásky ze "skutečného" masa - právě to jsou výrobky, které i letos mohou získat titul "Dobrota Karlovarského kraje". 2. ročník soutěže vyhlašuje Karlovarský kraj s cílem vyzdvihnout kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu. Termín podávání přihlášek do soutěže bude oznámen ještě během května 2018.

Soutěž zajišťuje Integrovaná střední škola Cheb, odloučené pracoviště Dalovice, ve spolupráci s Odborem životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Karlovarského kraje.

„Soutěžit se bude v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí být vyroben v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční v září.

Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová na základě výsledků hodnocení hodnotitelské komise. V loňském, prvním ročníku, bylo do soutěže přihlášeno 82 výrobků.

Soutěží se v těchto kategoriích:

1. Masné výrobky
2. Mléčné výrobky
3. Pečivo a cukrovinky
4. Pivo a nealko
5. Med, čaj, ovoce

V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru