Ostrovan chtěl ukrást autobus, jeho jízda skončila karambolem. Z místa utekl
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Ostrov - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Ostrova, kterého obvinili ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a pokusu krádeže.

Zmíněný muž se měl v minulých dnech v Ostrově vloupat do zaparkovaného autobusu, ve kterém se měl pokusit vypáčit úložný prostor nad místem řidiče. Když se mu to nepodařilo, měl vypáčit spínací skříňku, vytrhat z ní kabely a autobus nastartovat. Pak s ním měl třicetiletý muž jezdit po různých ulicích v Ostrově.

Neuvědomil si však, že autobus není osobní auto a jeho řízení je značně náročnější. Narazil totiž do přenosné dopravní značky, do plastového a betonového stojanu. Když zastavil, motor se vypnul a muži se ho již znovu nepodařilo nastartovat, a proto utekl pryč.

Že si autobus „vypůjčil“ právě zmíněný třicetiletý muž, se policistům podařilo zjistit na základě důkladného prověřování a také díky zajištěným stopám v autobuse. Zajímavostí je, že muž nejenže neměl řidičské oprávnění pro řízení autobusu, ale on ho neměl na žádné motorové vozidlo.

V případě prokázání viny hrozí třicetiletému muži z Ostrova trest odnětí svobody až na dvě léta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru