VIDEO: Policejní honička se zdrogovaným motorkářem na Karlovarsku! Muž měl navíc zákaz řízení
Zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Během policejní akce s tradičním názvem „Úklid“, která proběhla ze soboty na neděli 9. – 10. června na Karlovarsku, v odpoledních hodinách projel kolem motorizované hlídky motocykl, kdy jeho řidič jel zvýšenou rychlostí. Hlídka chtěla motocyklistu zastavit a zkontrolovat, ale řidič na výstražné zvukové zařízení ani na červený nápis STOP nereagoval, naopak zvýšil rychlost a před hlídkou začal ujíždět.

Motocyklista nerespektoval dopravní značení a vjel na okruh určený pouze pro bruslaře a poté dál po silnici směrem na Dalovice. Na pomoc vyjela i hlídka dopravní policie, před kterou motocyklista také ujížděl. Dojel až na ulici Mostecká, kde byl z obou stran zablokován policejními vozy. Zde jeho rychlá jízda skončila.

https://www.youtube.com/watch?v=D4A_ljHYs44

Lustracemi policisté zjistili, že řidičem je 23letý muž, kterému Okresní soud v Karlových Varech vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. S řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, jenž vyšla negativně, naopak test na drogy vyšel pozitivně na látku amphetamin.

Poté se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu a byl převezen na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu může v případě prokázání viny hrozit až dvouletý trest odnětí svobody. Celý případ je nadále v šetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru