Dva muži si hráli na turisty, v restauraci ukradli jedné návštěvnici batoh
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dvěma cizincům ve věku 30 a 37 let.

Takového jednání se měli dopustit na konci května v odpoledních hodinách v Karlových Varech. Společným jednáním na předzahrádce restaurace využili nepozornosti poškozené ženy, jenž měla na opěradle židle odložený batoh s mobilním telefonem, s osobními věcmi a peněženkou, který jí odcizili. Aby byli co nejméně nápadní, připomínali svým oblečením a doplňky procházející se lázeňské turisty.

Nedaleko místa činu si měli svůj lup prohlédnout a ponechat si pouze batoh, peněženku s finanční hotovostí kolem 400 korun a vestu, která se v batohu také nacházela. Zbytek věcí jako např. mobilní telefon či klíče od vozidla měli vyhodit cestou k autu. Odhozené věci byly nalezeny a vráceny zpět majitelce. Celkem byla ženě způsobena škoda kolem 30 tisíc korun.

Karlovarští policisté usilovně po zlodějích pátrali a po necelých dvou týdnech oba pachatele ustanovili. Za uvedené jednání s nimi bylo vedeno zkrácené přípravné řízení, kdy v pátek dne 9. června byli oba cizinci předáni soudci v Karlových Varech. Ten rozhodl o jejich trestu a oběma uložil dvouletý zákaz vstupu na území České republiky.

PREVENCE:

Vzhledem k tomu, že již začala lázeňská sezóna a město Karlovy Vary lákají svými památkami nespočet turistů a v červenci filmové fanoušky, upozorňujeme na obezřetnost především v místech, kde je větší počet lidí. Právě toho využívají tzv. kapsáři, kteří využívají nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení ze svými věcmi. Kradou tak bleskově a nepozorovaně, že oběť nemá téměř žádnou šanci si jejich jednání všimnout. Nejúčinnější preventivní zbraní je mít své osobní cenné věci neustále pod kontrolou a nedat tak zlodějům příležitost krást.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru