Karlovarský kraj se dohodl na spolupráci s vietnamskou provincií Quang Ninh
Náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík a předseda lidového výboru provincie Quang Ninh Nguyen Duc Long. Foto: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj úspěšně rozvíjí další spolupráci s Vietnamskou socialistickou republikou. Na krajském úřadě dnes bylo uzavřeno memorandum mezi ním a provincií Quang Ninh. Podpisem jej stvrdili náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík a předseda lidového výboru provincie Quang Ninh Nguyen Duc Long.

V dubnu minulého roku uzavřel Karlovarský kraj historicky první memorandum o vzájemné spolupráci s Velvyslanectvím Vietnamské socialistické republiky. Na základě něho vznikla pracovní skupina, která začala projednávat jednotlivé body partnerské dohody a zároveň vytipovala provincii Quang Ninh, s níž by Karlovarský kraj mohl navázat užší vztahy.

„Provincie Quang Ninh leží na severovýchodě Vietnamu. Má významnou geostrategickou polohu, představuje důležitou spojnici mezi ASEANem a Čínou. Disponuje velkým nerostným bohatstvím, na jejím území se nachází největší zásoby uhlí v celé zemi.

Potenciál má i v rozvoji cestovního ruchu, mezi její turistická lákadla patří například proslulá zátoka Ha Long, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO. Věřím proto, že spolupráce s touto provincií bude pro náš region přínosná,“ upřesnil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis, který vietnamskou delegaci doprovázel.

V rámci podepsaného memoranda se obě strany zavázaly, že budou spolupracovat v oblastech, jako je průmysl, cestovní ruch, zdravotnictví, školství, výchova lidských zdrojů a zaměstnanost. V posledně zmiňované oblasti by pak mělo docházet k výměně expertů a dalších pracovníků mezi oběma regiony.

Vietnamská socialistická republika má s vývozem pracovní síly dlouholeté zkušenosti a může nabídnout profese, po kterých je u nás velká poptávka. Memorandum je uzavíráno na dobu pěti let s možností automatického prodloužení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru