Knihovna v Karlových Varech zve děti i dospělé na Piknik s knihou
ilustrační foto: Krajská knihovna Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Léto a dobré čtení patří k sobě, proto Krajská knihovna Karlovy Vary opět připravila pro čtenáře i další zájemce už druhý "Piknik s knihou". Akce se uskuteční ve středu 20. června od 9 do 22 hodin v okolí knihovny. Chybět nebudou deky, slunečníky a různé dobroty.

Piknik uspořádali knihovníci krajské knihovny spolu s dětmi ze žákovského podniku Rodoklub při ZŠ Konečná Karlovy Vary. Mottem akce je „Literární menu“. Celodenní čtení se skládá z jednotlivých chodů od aperitivu až po kávu po jídle či jedlé překvapení na závěr.

„Knihovnice a knihovníci budou každou hodinu číst z jiné knihy, která má jídlo ve svém názvu, či v ní jídlo hraje podstatnou roli,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler a dodal: „Dopoledne je připraveno čtení pro malé i větší děti z mateřských a základních škol. Přijít samozřejmě mohou i děti s rodiči či prarodiči.“

Odpoledne je pak vyhrazeno čtení pro dospělé posluchače, ale děti jsou i v tomto čase vítány. Připravena pro ně bude výtvarná dílna „Malujeme jídlem“ a spousta další zábavy. V případě špatného počasí proběhne celá akce v prostorách knihovny.

MENU

9:00 přesnídávka pro malé děti
„Sůl nad zlato“

10:00 přesnídávka pro velké děti
Ivona Březinová „Pomeranče v podprsence“

11:00 Literární kvíz pro děti

12:00 přestávka

14:00 aperitiv
Marcel Pagnol „Jak voní tymián?“

14:10 studený předkrm
Ephraim Kishon „Můj nejmilejší pokrm je jídlo“

15:00 teplý předkrm
Martin Walker „Bruno, chef de police: víno, sýry, lanýže a jedna vražda“

16:00 polévka
René Fallet „Zelňačka“

17:00 Literární kvíz

18:00 hlavní chod
Herman Koch „Večeře“

19:00 zákusek
Joanne Harris „Čokoláda“

20:00 Vyhlášení výsledků literárního kvízu

20:30 káva
Marie Doležalová „Kafe a cigárko“

21:00 jedlé překvapení

21:45 …poslední tečka
Bohumil Hrabal

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru