Karlovarské muzeum zve na výstavu šperků vnučky Alfonse Muchy
zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovy Vary - ​Muzeum Karlovy Vary, laureát ceny Gloria Musaealis, zahájilo v minulém týdnu výstavu s názvem „Jarmila Mucha Plocková / Alfons Mucha – Kontinuita & Řemeslo". Výstava představuje plakáty a návrhy světoznámého umělce a autorskou tvorbu jeho vnučky. Nenechte si ujít tento výjimečný zážitek, akce potrvá do 12. srpna.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo tuto opravdu unikátní výstavu uspořádat právě v létě v době vrcholu návštěvnické sezóny a navíc v době konání mezinárodního filmového festivalu. Výstava potrvá dostatečně dlouho, aby ji stihli v době dovolených navštívit i Karlovaráci. Určitě nebudou litovat,“ uvedla ředitelka muzea Lenka Zubačová.

Expozici tvoří originální šperky podle nezrealizovaných návrhů Alfonse Muchy a také vlastní tvorba jeho vnučky (Atelier Mucha JP Praha). Uvidíte dámské a pánské šperky, skleněné vázy a mísy - včetně výsledků spolupráce se společností Moser, ale i textil a nábytek. Na vizuální podobě expozice se podílí významnou měrou také Barrandov Studio, hlavní partner výstavy.

Zájemci jsou zároveň zváni na doprovodnou akci k výstavě „Den pro festival", během které bude slavnostně představena nová kolekce Mucha – Moser. Součástí celého programu bude i komentovaná prohlídka výstavy. Akce se uskuteční ve středu 4. července od 15 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru