Nádraží v Kynšperku nad Ohří má nově opravenou výpravní budovu
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Kynšperk nad Ohří - Slavnostním přestřižením pásky byla včera uvedena do provozu opravená výpravní budova železniční stanice Kynšperk nad Ohří.

Nádražní objekt prošel dílčí opravou, na kterou v budoucnu navážou práce v kolejové části v rámci připravované rekonstrukce traťového úseku Kynšperk nad Ohří – Tršnice. Předpokládané zahájení stavby je v roce 2022, kromě technologické části infrastruktury bude zahrnovat vybudování bezbariérových přístupů a definitivní řešení veřejných prostor.

„Renovace v Kynšperku nad Ohří za téměř osm milionů korun se řadí mezi významné opravné akce realizované SŽDC v Karlovarském kraji a přispívá k výraznému zlepšení kultury cestování v regionální dopravě mezi Karlovými Vary a Chebem.

Průměrná denní frekvence cestujících v této železniční stanici je 600 cestujících, zvýšený zájem je především v letních měsících, kdy je cílem vodáků a cykloturistů využívajících vyhledávané cyklostezky,“ uvedl Tomáš Drmola, náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku.

Deset měsíců trvající stavební práce začaly v září loňského roku a zahrnovaly opravu střešní krytiny, obnovu fasády, výměnu oken a dveří, opravu nástupištního přístřešku, obnovení vstupu do odbavovací haly a celkovou sanaci vlhkých sklepních prostorů.

Původní výpravní budova byla postavena v roce 1891 podle projektu inženýra Antonína Königa jako součást Buštěhradské dráhy. Kromě veřejných prostor pro cestující se v ní nachází pracoviště výpravčích SŽDC a v nadzemních podlažích bytová část se čtyřmi byty užívanými nájemníky.

Nejvýznamnější rekonstrukce výpravní budovy v Karlovarském kraji aktuálně probíhá v Sokolově, její dokončení se plánuje letos v září.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru