Boj s drogovou kriminalitou v kraji úspěšně pokračuje, policisté dopadli další dealery drog
ilustrační foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Policisté v Karlovarském kraji stále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. Důkazem toho jsou následující případy.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 49letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. "Obviněný muž měl neoprávněně vyrábět drogu pervitin a tu následně na různých místech v Karlových Varech a v Nejdku poskytnout, prodat nebo za protislužbu předat dalším osobám, a to nejméně v 82 případech," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Při domovní prohlídce byly u něj nalezeny chemikálie a technické vybavení k výrobě této drogy. Za stejný trestný čin byl obviněný muž v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Také kriminalisté z Chebu zadrželi 30letého dealera pervitinu z Chebska, který na různých místech v Mariánských Lázních ve více než 20 případech měl prodat, za protislužbu nebo zdarma poskytnou dalším osobám drogu pervitin. Od kriminalistů si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, jako obviněný ze spáchání pokračujícího přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. "V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let," potvrdila Kateřina Krejčí.

Chebským kriminalistům se z drogového deliktu zpovídal i 28letý muž z Chebska. U toho policisté na konci května v nočních hodinách při dopravní kontrole nalezli přepravku se žlutou krystalickou látkou. "Provedeným orientačním testem byla zjištěna přítomnost metamfetaminu," upřesnila policejní mluvčí. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru