Na mol opilý muž sedl za volant a havaroval. Tři lidé byli zraněni
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 34letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Obviněný muž měl v minulých dnech řídit osobní vozidlo značky Volkswagen po silnici v Jáchymově ve směru na Ostrov. Zde však nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem stejné tovární značky a opakovaně do tohoto vozidla narazil. "Tímto způsobil dopravní nehodu, při které byly zraněny tři osoby, které byly převezeny k lékařskému ošetření s následnou delší dobou léčení," uvedla policení mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté s řidičem po dopravní nehodě provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, jenž vyšla pozitivně s nejvyšším výsledkem 2,46 promile alkoholu. Poté byl dobrovolně převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kde mu byla zjištěna hodnota 2,81 promile. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 80 tisíc korun. "Vzhledem k tomu, že způsobil svým činem dopravní nehodu a jinému ublížení na zdraví hrozí mu v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru