Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová jednala v Rusku o znovuzavedení letecké linky i studentských stážích
ilustrační foto: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová absolvovala v uplynulých dnech sérii jednání v ruském Jekatěrinburgu. Cílem její pracovní cesty bylo dosáhnout opětovného zavedení letecké linky z Karlových Varů do Jekatěrinburgu a dohodnout se na výměnných stážích studentů středních a vysokých škol.

 V Jekatěrinburgu přijal delegaci z Karlovarského kraje první zástupce gubernátora Sverdlovské oblasti Alexej Valerjevič Orlov. Během setkání se hovořilo o záměru zvýšit počet ruských turistů a lázeňských hostů v našem regionu, což by uvítali hoteliéři z našich lázeňských měst i poskytovatelé navazujících služeb. Řešila se také možnost výměnných stáží pro žáky studující především gastroobory a obory zaměřené na hotelnictví i cestovní ruch. Vedení oblasti vyjádřilo snahám Karlovarského kraje maximální podporu.

„Chtěli jsme zdůraznit, že ruský turista je velmi důležitý pro naše lázeňství, a proto se snažíme obnovit provoz na lince Karlovy Vary – Jekatěrinburg. Nabídku karlovarského mezinárodního letiště a krásy regionu jsme také prezentovali i místním touroperátorům, zástupcům uralských aerolinek i představitelům Uralské asociace cestovního ruchu,“ uvedla Jana Mračková Vildumetzová. S dopravci Ural Airlines a České aerolinie se domluvila, že kraj dodá veškeré statistické údaje týkající se karlovarského letiště a ona sama bude usilovat o podporu českého prezidenta ve věci úzké spolupráce obou regionů.

Společně s krajským radním Jaroslavem Bradáčem se hejtmanka sešla také s prvním prorektorem Uralské federální univerzity Dmitrijem Vitaljevičem Bugrovem a se zástupci Ministerstva všeobecného a odborného vzdělávání Sverdlovské oblasti. Jednalo se o výměnných stážích studentů a jejich dalším uplatnění.

„Diskuse se nesla ve velmi věcném duchu, o stáže studentů je velký zájem a nyní je na nás, aby vedení kraje už přímo řešilo další postup s konkrétními školami, které by studenty na stáže vysílaly. Další formou spolupráce by byly stáže organizované hospodářskou komorou, ta by je studentům domluvila přímo ve firmách v našem kraji,“ upřesnila hejtmanka s tím, že jednání v Jekatěrinburgu přitom považuje za velmi přínosné.

„Musíme teď ale úspěšně započaté záměry dotáhnout do konce a uvést je do života,“ dodala. Během své krátké pracovní cesty se Jana Mračková Vildumetzová také poklonila památce československých legionářů u památníku na Michajlovském hřbitově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru