Na dálnici D6 začali stavební práce na exitu 162. Řidiči musí jezdit objízdnými trasami
Ilustrační foto. Foto: ŘSD
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na dálnici D6 na exitu 162 u Potočiště zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stavební práce za úplné uzavírky všech nájezdů a sjezdů mimoúrovňové křižovatky. Aktuálně silničáři frézují starý povrch vozovky a odstrojují most D6-073.1 přes dálnici. Pro řidiče zde nyní platí dopravně značená objízdná trasa přes exit 164 Cheb – východ a souběžnou silnici III. třídy. Kompletní stavební práce plánuje ŘSD mít hotové v polovině prosince 2023.

"Rekonstrukcí projdou celkem čtyři větve mimoúrovňové křižovatky se sjezdem na Jesenici o celkové délce téměř 2 km, na nichž dojde k odfrézování starého krytu a položení nových asfaltových vrstev. Opraven bude také most vedoucí nad dálnicí, který bude odstrojen, dojde na něm k odbourání na nosnou konstrukci a následnému zhotovení nové spřažené desky, celoplošné hydroizolaci, realizaci nové římsy, záchytného zařízení, svodidel a vozovky," uvádí ŘSD.

V rámci I. etapy probíhají práce za úplné uzavírky všech ramen mimoúrovňové křižovatky na exitu 162 do první poloviny srpna. V II. etapě budou stavební práce pokračovat na uzavřeném sjezdu a nájezdu ve směru na Cheb včetně mostu přes dálnici, a to do poloviny prosince 2023.

Stavební práce v hodnotě 22,5 mil. Kč bez DPH provádí společnost MI Roads a.s.

Podívejte se, jak vypadá objízdná trasa v 1. etapě stavby:

objizdna trasa etapa1

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru