U vodní nádrže Březová začala sanace skal
Foto: ŘSD
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na silnici I/20 u vodní nádrže Březová na Karlovarsku atkuálně probíhá sanace skalních masivů na dvou úsecích o celkové délce cca 250 metrů, kde výška zářezu dosahuje až 15 metrů. Řidiči místěm projedou kyvadlovým provozem řízeným semafory. Práce plánuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončit v září 2023.

V tomto skalním zářezu dochází k rozvětrávání povrchu hornin, následné erozi a zarůstání vegetací. "Technické řešení stavby je koncipováno tak, aby byly zásahy do svahu efektivní a zvýšila se bezpečnost na přilehlé dopravní komunikaci. Sanační práce na skalním svahu probíhají částečně horolezeckým způsobem a částečně strojní technikou. V rámci stavby se provádí odstranění vzrostlých náletových dřevin, očištění skalního svahu, odtěžení nestabilních částí a bloků. Hlavním ochranným prvkem jsou kotvené ocelové sítě, které pořekrývají rizikový svah. Celkově se jedná o plochu přibližně 2 000 m2," uvádí ŘSD.

Zhotovitelem sanace skalních masivů v hodnotě téměř 3 mil. Kč bez DPH je společnost VERTICO s.r.o.

2807sanace2

2807sanace3

Foto: ŘSD

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru