Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Dotaci ve výši 180 tisíc korun získá Krajské sdružení hasičů Karlovarského kraje na pořízení sportovní překážky s příslušenstvím a transportním systémem – tzv. domečku. Rozhodli o tom radní na minulém zasedání Rady Karlovarského kraje.

„Překážka, kterou si Krajské sdružení hasičů Karlovarského kraje chce s pomocí dotace pořídit, bude využívána při cvičeních, prostřednictvím nichž si dobrovolní hasiči udržují svou fyzickou kondici a zvyšují připravenost k zásahům. Zároveň se jedná o druh sportovního vybavení, které v našem kraji doposud chybělo, takže bude mít využití napříč celým regionem,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Ještě, než dotaci odsouhlasila Rada Karlovarského kraje, byla žádost projednána Komisí bezpečnosti a prevence kriminality Rady Karlovarského kraje. Ta k tomu vydala souhlasné stanovisko. Sportovní překážka, za níž musela družstva dojíždět až do sousedního Plzeňského kraje, má podobu tzv. domečku. Je tvořena kovovou rozložitelnou konstrukcí s předním dřevěným obložením. Střecha a doskoková plošina je vyrobena z protiskluzového tartanu a nechybí ani vyměnitelné dorazy pro zapření žebříku.

I přes to, že Krajské sdružení hasičů Karlovarského kraje patří se svými třemi okresy k těm nejmenším v republice, jeho záběr činností je široký a v porovnání s ostatními rozhodně nezůstává pozadu. Během roku pořádá celou řadu významných akcí, mezi které patří shromáždění starostů, výroční oslavy, setkání praporů a v neposlední řadě i závody s regionálním přesahem. Těch se pravidelně účastní dobrovolní hasiči napříč věkovým spektrem, včetně těch nejmenších a dorostu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru