Z bagru na poli unikl olej do nedalekého rybníku
FOTO: Hasičský záchranný sbor ČR
Karlovy Vary

Hasiči použili prostředky na jímání uniklé ropné látky na vodě. 

src="http://www.hzscr.cz/SCRIPT/ViewImage.aspx?id=933694&docname=Olej.jpg" alt="Olej" class="thumb" /> Olej_02 Olej_03 Olej_04 Olej_05 Uniklý olej ze stojícího bagru na poli u obce Pohoř u Štědré se dostal až do přítoku nedalekého rybníka. Z nádrže bagru uniklo nezjištěné množství oleje. Přes kontaminovanou půdu se olej dostal až do vody. Přivolaní hasiči použili prostředky pro zadržení a jímání uniklé ropné látky z vody na přítoku do rybníka, ze člunu pak provedli i jímání oleje přímo z hladiny rybníka. Na místě společně s hasiči zasahovali pracovníci vodoprávního úřadu. Ti následně rozhodnou o dalším postupu podle množství znečištění půdy a vody. Sorbční prostředky nechali hasiči na přítoku, místo události budou několik dní pravidelně kontrolovat.Zasahující jednotky:HZS Toužim (CAS 20 T815)HZS Karlovy Vary (TA CH Iveco, VEA Toyota, člun)JSDH Štědrá (CAS 15 Man)          

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru