Ilustrační foto
Karlovy Vary

Od února slouží hasičům na karlovarské stanici nový moderní automobilový žebřík.  Nový automobilový žebřík na podvozku Iveco a...

s nástavbou samotné žebříkové sady Magirus mají od února ve vozovém parku karlovarští hasiči. Na stanici v Karlových Varech nahradil starý žebřík rovněž na podvozku Iveco a s nástavbou Magirus z roku 1997. Nová výšková technika je již zařazena do zásahové činnosti.Samotná sada žebříku je výsuvná s poslední zalamovací částí pro snadnější manipulaci při zásazích. Starý žebřík měl dosah 37 metrů, nově pořízená technika dosáhne o tři mety výš, tedy do 40ti metrů. Pracovní dosah žebříku s obsluhou je 42 metrů, nosnost koše na konci žebříku je 300 kg.Technika s označením AZ40 Iveco je pořízena z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 - 2020 (IROP) v rámci projektu „Zvýšení připravenosti Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení a řízení rizik způsobených změnou klimatu“. Nákup realizovalo Generální ředitelství HZS ČR a hasiči z Karlovarského kraje mají techniku na pět let zapůjčenou. I po této době zůstane nadále sloužit hasičům v kraji. Pořizovací cena žebříku byla 18 884 833,- Kč.Výšková technika je speciální požární technika, kterou disponují v rámci Integrovaného záchranného systému pouze hasiči. Je důležitá především při řešení požárů v nadzemních prostorech, typicky u požárů vícepatrových budov. Kromě hašení je tato technika rovněž určena pro záchranu osob či zvířat z výšky. V roce 2017 vyjížděli hasiči ze stanice Karlovy Vary ke 1034 událostem, z toho u 110 událostí byla použita výšková technika.Více fotek této nové techniky v naší FOTOGALERII.Ze stejného evropského dotačního programu byla pořízena rovněž nová výšková technika na stanici Sokolov a nová velkoobjemová zásahová cisterna na stanici Aš. Také tuto novou techniku postupně představíme.          

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru