Podvodník vymámil z lidí přes internet 130 tisíc za neexistující zboži
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Karlovarsko - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 28 letého muže z Olomouce, kterého obvinili ze spáchání přečinu Podvod.

Toho se měl obviněný muž dopustit během roku 2015. V úmyslu vylákat z lidí finanční prostředky a tím se neoprávněně obohatit, měl na různé internetové portály umisťovat nabídky k prodeji různého zboží. Poškozené měl uvádět v omyl, přičemž si byl vědom toho, že zboží nedodá. Přesto po kupujících požadoval za dodání zboží zaplacení celé nebo zálohové částky předem na jeho bankovní účet. Na internetu nabízel k prodeji různou elektroniku jako například mobilní telefony a tablety. V necelých 90 případech se mu podařilo vylákat z nakupujících částku kolem 130 tisíc korun, avšak měl v úmyslu přijít si na částku vyšší, a to kolem 250 tisíc korun.

Za podvod mu tak ve třetím odstavci hrozí v případě prokázání trest odnětí svobody až na pět let, a to za způsobenou větší škodu nebo peněžitý trest.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru