Agresivní vnuk fyzicky napadl svou babičku kvůli penězům. Seniorka musela být ošetřena v nemocnici
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Sokolovsko - V pondělí 5. března kolem poledne měl 28 letý muž přijít v Sokolově do bytu své 79 leté babičky, které měl vzít ze stolu mobilní telefon a poté po ní požadovat vydání finanční hotovosti.

Po sdělení ženy, že žádné peníze nemá, jí měl vulgárně nadávat a vydírat jí s tím, že pokud mu nedá peníze, vezme jí mobilní telefon. Muž měl po seniorce nadále opakovaně požadovat peníze a užít k tomu i násilí. Že žena žádné peníze nemá, se měl dokonce sám přesvědčit tím, že jí prohledal kabelku. Poté jí měl vzít alespoň platební kartu a z bytu odejít. Poškozená žena vyhledala lékařské ošetření v nemocnici v Sokolově.

Osmadvacetiletého muže ještě téhož dne ve večerních hodinách policisté zadrželi. Následující den si od kriminalistů vyslechl sdělení obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež v jednočinném souběhu s přečiny Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku a Vydírání. Kriminalista podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru