O titul Vesnice roku bude bojovat 16 obcí z Karlovarského kraje
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Obce z našeho regionu se opět mohly zapojit do soutěže Vesnice roku. Jejím cílem je povzbudit venkovské obyvatele k aktivní účasti na rozvoji svého domova a zároveň ukázat, co všechno se jim daří realizovat.

Ve stanoveném termínu odevzdalo přihlášku celkem šestnáct obcí. Kdo se bude pyšnit prestižním titulem, bude známo v polovině září.

​Nejpočetnější zastoupení, celkem pětadvacet soutěžících obcí, má Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina. Nejméně obcí se do soutěže přihlásilo v Olomouckém kraji, a to jedenáct. Z Karlovarského kraje budou o titul usilovat jmenovitě Dalovice, Dolní Žandov, Hájek, Hazlov, Hroznětín, Kyselka, Nové Hamry, Nový Kostel, Otročín, Ovesné Kladruby, Podhradí, Sadov, Smolné Pece, Těšovice, Tři Sekery a Velká Hleďsebe.

V měsíci květnu a červnu proběhnou krajská kola soutěže. Všechny přihlášené obce budou navštíveny krajskou hodnotitelskou komisí. V čase, který jim bude určený, mohou obce prezentovat jejich realizované i plánované projekty, společenský a spolkový život a mnohé další. Vítězové krajských kol následně postupují do celostátního kola, které se uskuteční první zářijový týden.

Vítěz celostátního kola pak bude vyhlášen v polovině září na Jarmarku venkova v Luhačovicích. Příjemným bonusem pro vítěze je finanční odměna ve výši až dva miliony korun od Ministerstva pro místní rozvoj ČR a osobní vůz, který poskytne na dva roky zdarma partner soutěže ŠKODA AUTO. Více informací najdete na internetových stránkách soutěže.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru