Karlovarský kraj podpoří chovatele včel. Mezi stovku žadatelů rozdělí až 1,4 milionu
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Včelaři z našeho regionu opět získají dotace na pořízení základního vybavení a modernizaci úlů. Pro letošní rok bylo z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu včelařství vyčleněno 1,4 milionu korun. Podáno bylo celkem 140 žádostí.

O dotace, které jsou poskytovány za účelem stabilizace a zvýšení počtu včelstev, zkvalitnění jejich chovu a zlepšení opylovací služby rostlin, je dlouhodobě velký zájem.

„Z celkových 140 žádostí bylo Radě Karlovarského kraje doporučeno ke schválení 100 žádostí. V 17 případech nebyly dodrženy stanovené podmínky a zbylých 23 žádostí nemohlo být podpořeno z důvodu vyčerpání finančního limitu dotačního programu, přestože byly po formální stránce správné. Celkem bude mezi včelaře rozděleno 1 398 000 korun,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí, zemědělství a energetiky Karel Jakobec.

O dotaci v maximální výši 14 tisíc korun mohli žádat včelaři starší 18 let s trvalým pobytem v našem regionu. Dotace byla poskytnuta pouze za předpokladu, že se žadatel písemně zavázal vykonávat včelařství po dobu nejméně 5 let na území Karlovarského kraje ode dne poskytnutí dotace.

Obdržené finanční prostředky včelaři využijí na pořízení základního vybavení, jako jsou úly, rámky či voskové a plastové mezistěny, a také na nákup včelstva nebo včelích oddělků z registrovaných či šlechtitelských chovů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru