Městský úřad v Ostrově získal ocenění Přívětivý úřad 2018
Foto: MVČR
Karlovy Vary

Ostrov - Městský úřad Ostrov je opět držitelem ocenění Přívětivý úřad, které Ministerstvo vnitra České republiky uděluje od roku 2016 vždy třem úřadům s rozšířenou působností v každém kraji. Stejně jako v roce 2016 i letos je Městský úřad Ostrov na druhém místě za Chebem. Ocenění za město Ostrov převzal 9. května 2018 starosta Josef Železný.

„Ostrovu patří opět 2. místo v Karlovarském kraji, což považuji za úspěch,“ uvedl Josef Železný a doplnil, za co si úřad ocenění zasloužil: „Body získáváme například za rozsah úředních hodin, přímé přenosy jednání zastupitelstva města, za informovanost občanů a samozřejmě vstřícnost úředníků. Máme funkční on-line systém objednávání pro agendy občanských a cestovních dokladů, matrik a dalších agend, užitečná je pravidelná Dluhová poradna, informace o městě jsou součástí mobilní aplikace inCity. Vyvolávací systém pro agendy osobních dokladů je instalován i v bufetu v hlavní budově úřadu, kde si lidé zpříjemňuji čekání. Naši pracovníci se snaží být k občanům vstřícní, toto ocenění je tedy poděkováním všem, kteří se na chodu úřadu i města podílejí a určitě i motivací pro další činnost.“

1505ostrov3

Informace o soutěži (MVČR)

Do soutěže se tentokrát přihlásilo 151 obcí III. typu (a městských částí hl. m. Prahy), což je 66,5 % ze všech obcí III. typu. Zástupci oceněných městských úřadů obdrželi trofeje, diplomy a především nálepku Přívětivého úřadu stvrzující, že daný úřad poskytuje nadstandardně kvalitní služby a otevřeně se snaží vycházet občanům maximálně vstříc. Smyslem nálepek určených na vchodové dveře úřadu je, aby občané již při vstupu do budovy úřadu poznali, s jak přívětivým úřadem můžou počítat.

Soutěž mapuje stav přívětivosti a otevřeností obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě.

Cílem soutěže je ocenit snahu představitelů obcí a měst a obecních či městských úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu. V samotném průzkumu byl důraz kladen zejména na oblast využívání on-line služeb, webových stránek, transparentnosti či zvyšování komfortu pro občany přímo na úřadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru