Karlovarský kraj bojuje o pozemek u Svatošských skal, místo mostu chce postavit bezpečnější lávku
Zdroj: Krajský úřad Karlovarské kraje
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarský kraj chce od České pošty co nejdříve získat pozemek u Svatošských skal, kde by vybudoval novou bezpečnou lávku pro cyklisty a turisty namísto starého dosluhujícího mostu. Odkupem pozemku by kraj také chtěl zajistit další fungování volnočasového areálu, jenž se nachází v místě, a často jej navštěvují rodiny s dětmi. Kraj ovšem musí postupovat s péčí řádného hospodáře a koupit pozemek za co nejnižší cenu.

Stejný postup volí současný vlastník pozemku, Česká pošta, která se snaží pozemek pro změnu za co nejvyšší cenu prodat. Hejtmanka Jana Vildumetzová k tomu na tiskové konferenci uvedla:

„Jediná možná cesta z našeho pohledu je, aby ministerstvo vnitra předložilo vládě návrh bezúplatného převodu pozemku na kraj. Bez problémů by pak i nadále občané mohli areál u Svatošských skal využívat ve volném čase, je tam krásné posezení, minizoo. Také bychom mohli začít s přípravami stavby nového mostu. Po staré lávce jezdí v sezóně tisíce cyklistů, navíc je třeba zabezpečit i průjezd záchranářů či hasičů.“ Kraj věří, že ministerstvo vnitra v co nejkratší době přijde s konečným řešením.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru