Vítězka Eva Vrabcová-Nývltová. Foto zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V sobotu 19. května se uskutečnil 6. ročník Mattoni 1/2 Maratonu Karlovy Vary. Letos organizátoři závodu postavili do čela evropské a hlavně pak české běžce.

Královnou a králem Karlovarského kraje na Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary byli vyhlášeni běžci Ivana Sekyrová a Pavel Procházka. Jinak měl 6. ročník lázeňského půlmaratonu historicky poprvé českou vítězku. Tou se stala Eva Vrabcová-Nývltová, která byla ze začátku jasnou favoritkou. Mezi muži triumfoval ukrajinský reprezentant Roman Romaněnko, nejrychlejším Čechem se na kolonádě stal Ondřej Fejfar.

Z Čechů v elitním poli nechyběli Jiří Petr, Tomáš Navrátil nebo například Jan Sokol. Kromě elitních běžců se městem prohnaly také hvězdné štafety v čele s Daliborem Gondíkem.

Trasa závodu patřila vzhledem ke kopcovitému terénu k nejnáročnějším ze série RunCzech běžecké ligy, ovšem díky scenérii lázeňského města zároveň k těm nejkrásnějším. Karlovarský kraj je hrdým partnerem akce a každoročně na ní přispívá nemalou částkou. Jak uvedl radní Karel Jakobec na tiskové konferenci, letos na ní uvolnil ze svého rozpočtu 500 tisíc korun.

Atmosféru velkého závodu si ovšem mohli užít i rodiče s dětmi v rámci dm rodinného běhu. Ten odstartovala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová v 16 hodin. Fanoušci, kteří se do Karlových Varů nedostali, mohli závod sledovat v přímém přenosu ČT Sport.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru