Muž převážel kradené auto z Německa. Policejní pes ho vyčmuchal ve křoví
Kradené vozidlo. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - Dobrá spolupráce mezi policisty ze Spolkové republiky Německo a z Karlovarského kraje přinesla další objasněný případ. V pátek 18. května pronásledovala německá policejní hlídka podezřelé vozidlo Audi Avant, které kolem 8 hodiny ráno přejelo hraniční přechod Aš – Selb. Němečtí kolegové ohlásili do společného centra pro policejní a celní spolupráci Schwandorf přeshraniční pronásledování a do akce se zapojili chebští policisté.

Řidič jel s vozidlem po silnici I/64, u obce Nový Ždár zastavil a začal z vozidla utíkat. Německá policejní hlídka neváhala a za mužem se rozeběhla. Nakonec muže našel náš psovod a jeho pes Winer, který vypracoval stopu 2 km, schovaného ve křoví.

Ukázalo se, že vozidlo Audi Avant v hodnotě 1,2 milionu korun bylo v SRN odcizeno v noci ze dne 17. na 18. 5. 2018 ve městě Essen. Třiadvacetiletý cizinec se přiznal, že dostal peníze za to, že vozidlo odveze do České republiky. Zadržený muž byl následně obviněn z přečinu podílnictví a komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V neděli soud o uvalení vazby rozhodl a mladý cizinec byl převezen do vazební věznice.

Cizinci v případě prokázání viny hrozí až 6letý trest odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru