Krajský úřad získal 2. místo v soutěži Stejná šance - zaměstnavatel roku 2018
Foto zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech byly včera slavnostně vyhlášeny výsledky 8. ročníku soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku 2018. Mezi oceněnými, kteří zaměstnávají lidi se zdravotním postižením a aktivně tak podporují myšlenku rovných příležitostí na pracovním trhu, nechyběl ani Krajský úřad Karlovarského kraje. Odborná porota mu udělila celkové druhé místo.

​Soutěž Stejná šance se koná v sedmi krajích napříč Českou republikou. V našem regionu ji organizuje obecně prospěšná společnost Rytmus - Od klienta k občanovi a záštitu nad ní převzal náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí Petr Kubis.

„Život není fér a nikdy nevíte, co se vám přihodí. Ne každý ovšem najde tu odvahu zaměstnat lidi s postižením. Velké poděkování za mě i za celé vedení Karlovarského kraje proto patří všem oceněným zaměstnavatelům. Věřím, že to bude vzkaz i pro ostatní, aby je následovali,“ uvedl Petr Kubis.

Nominovat zaměstnavatele mohl kdokoliv z široké veřejnosti během března a dubna, přičemž návrhy na ocenění následně hodnotila odborná porota. Ta se zaměřovala především na to, jaké podmínky vytváří zaměstnavatel pro zaměstnance s postižením.

V Karlovarském kraji bylo podáno více než třicet nominací. První místo v soutěži nakonec získal Kynšperský pivovar. O druhé místo se podělil Krajský úřad Karlovarského kraje se společností Fresenius Medical Care. Na třetím místě se pak umístil obchod s oblečením a doplňky pro děti Sedmé nebe.

Ocenění za Krajský úřad Karlovarského kraje převzala jeho ředitelka Martina Vránová. Instituce v současné době zaměstnává dva lidi s postižením. Jedním z nich je slečna Eva Bajgerová, která pomáhá úředníkům se skartací papíru. Na recepci hlavní budovy A se pak můžete setkat s panem Pavlem Mezeim, jenž zastává funkci pomocného administrativního pracovníka.

„Musím říct, že spolupráce s těmito lidmi je naprosto bezproblémová, každý z nich odvádí svou práci velice svědomitě. Jsme proto moc rádi, že jsou součástí našeho pracovního týmu,“ dodala Martina Vránová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru