Zemětřesný roj na Chebsku: Otřesy půdy sílí, dnes v noci dosáhly 3,7 stupně
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Od čtvrtka 10. května dochází v západních Čechách ke zvýšené zemětřesné činnosti v oblasti mezi Novým Kostelem a Luby. Zemětřesná činnost má charakter tzv. zemětřesného roje. Ohniska otřesů se nacházejí v hloubkách mezi 8 a 10 km s epicentry severně od Nového Kostela.

Od začátku aktivity se ohniska postupně přesouvají k severu do míst, kde se odehrál zemětřesný roj v roce 2011. Několik silnějších otřesů bylo pocítěno obyvateli okolních obcí. Od středy 16. května se navíc přidala slabší aktivita jižně od Nového Kostela poblíž Milhostova. Po několika dnech snížené seismické aktivity došlo v noci 21. května k několika výraznějším otřesům, z nichž nejsilnější byl zaznamenán v hloubce 6,7 km dva kilometry severně od Nového Kostela ve 23:04 hodin a dosáhl magnituda 3,7.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru