V krajské knihovně se konal seminář o problematice drog
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Že i hodné děti berou drogy? Právě na toto téma se v polovině května konal seminář v Krajské knihovně Karlovy Vary, který se věnoval návykovým látkám a závislostem u dětí a dospívajících. Akci připravil Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Více než stovku účastníků z řad krajských zastupitelů, starostů, zaměstnanců obecních úřadů, nestátních neziskových organizací, pedagogů i policistů přivítal na semináři náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Petr Kubis.

„Sám jsem se s problematikou výroby a prodeje drog často setkával během své policejní praxe a myslel jsem si, že na úrovni kraje najdeme rychlá a snadná řešení. Všichni mi ale určitě dají za pravdu, že taková neexistují. Máme nyní nicméně možnost společně porovnat své zkušenosti a získat nové informace od odborníků, kteří se oblastí adiktologie denně zabývají.“

Mezi přednášejícími byl například plukovník Josef Rada z Národní protidrogové centrály, který hovořil o rizicích, které s sebou výroba drog dlouhodobě přináší, ať už se to týká především nárůstu počtu pěstíren marihuany či produkce pervitinu. Kazuistikami dětských uživatelů drog se ze své praxe zabývala MUDr. Jitka Vávrová.

O příčinách užívání drog u dětí hovořil MUDr. Marian Koranda. Závěrečný příspěvek psychologa Marka Hermana „Bída otců“ se zaměřil na téma chybějícího otce v rodině, což je jeden z možných faktorů vzniku závislostí u dětí a mladistvých.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru