Vyřazené sanitky nekončí. Dál budou vozit pacienty, ale ty zvířecí
Foto zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - ​Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje pravidelně obnovuje svůj vozový park, aby za pacienty v případě potřeby jezdili záchranáři v nových moderně vybavených vozech. Kraj nyní přichází se záměrem využít dosluhující sanitky pro potřeby zvířecích útulků působících na území regionu.

„Útulky a záchranné stanice mají většinou problém pořídit nový prostorný vůz, který je vhodný k převozu malých a hlavně i větších zvířat. Jde o nákladnou investici, na kterou spolky obtížně shánějí peníze. Proto jsme se rozhodli dvě sanitky, které mají už nejlepší léta za sebou, ale stále jsou ještě v přijatelném technickém stavu, nabídnout právě těmto organizacím. Věřím, že jim ještě přinesou užitek a pomohou při práci,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.

Jedná se o sanitní vozy VW Trasporter 2,5 TDi, které mají najeto okolo 300 tisíc kilometrů. Jeden z vozů byl pořízen v roce 2008, druhý v roce 2011. Získala je Záchranná a odchytová služba pro zvířata, jež funguje v Chodově, a dále Ostrovský Macík​, který nabízí služby útulku a záchranné stanice.

„Vozidlo se nám samozřejmě velmi hodí, budeme jej využívat pro převážení odchycených zvířat, odvozy na veterinární vyšetření a zpětné vypuštění našich chráněnců do přírody. Často také vozíme potřebný materiál nebo krmivo,“ vysvětlila Hana Šimková, která Ostrovský Macík vede. Zástupci obou útulků převzali vozy k užívání a v současnosti je lidé mohou vidět „v akci“ jak v Chodově, tak v Ostrově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru