Mladík opakovaně kradl a utíkal z výchovného ústavu. Hrozí mu rok a půl ve vězení
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti mladistvému, kterého obvinili ze spáchání provinění krádeže a to jak dílem dokonaným, tak i pokusu a zároveň z provinění maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

První skutek má mladistvý na svědomí z února letošního roku, kdy kolem poledne v jedené z prodejen s drogistickým zbožím uschoval pod bundu parfém. S tím pak prošel pokladním prostorem, aniž by za něj zaplatil. S parfémem však příliš daleko nedošel, protože byl při odchodu pracovníkem prodejny a následně předán policistům z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město.

Ve druhém případě se pak pokusil v březnu letošního roku odcizit živou maketu mobilního telefon v jedné z prodejen v Karlových Varech. Muž se měl snažit telefon oddělit přerušením kabelu, kterým byla maketa uchycena. Telefon se mu však odcizit nepodařilo a z prodejny odešel pryč.

Mladistvého pak kriminalisté obvinili z provinění Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání proto, že se opakovaně bez dovolení vzdaloval z výchovného ústavu i přes to, že Okresní soud v Karlových Varech mu rozsudkem uložil ochrannou výchovu.

V případě prokázání viny mu hrozí trestní opatření odnětí svobody v délce až jednoho a půl roku. Uvedená délka trestního opatření je závislá na tom, že se jedná o mladistvého, kde je trestní sazba poloviční oproti trestu, který hrozí dospělému. V případě plnoletosti by totiž zmíněnému muži hrozil trest odnětí svobody v délce až tří let a to z důvodu, že byl v posledních třech letech za provinění krádeže již potrestán.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru