Muž si přes internet objednal kokain, platil v Bitcoinech
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENIKY.CZ
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Hradce Králové, kterého obvinili ze spáchání přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prováděli v minulých dnech kontrolu poštovních zásilek. Při té jejich služební pes specializovaný na vyhledávání omamných a psychotropních látek reagoval na poštovní vak přepravovaný z ciziny.

Následně bylo přistoupeno k provedení vnitřní kontroly zásilky, při které bylo zjištěno, že v zásilce se nachází bílá sypká látka. Orientačním testem pak bylo předběžně vyhodnoceno, že se jedná o kokain.

Případ si následně převzalo 2. oddělení obecné kriminality Územního odboru Cheb, kterému se v rámci prověřování podařilo zjistit, že si čtyřiatřicetiletý muž měl nechat z cizí země zaslat do České republiky obálku s dvěma igelitovými sáčky, ve kterých se nacházel kokain o celkové váze přes 13 gramů.

Obálka s drogou mu měla být zaslána prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb na základě jím vytvořené objednávky v síti internet. K platbě za službu měl čtyřiatřicetiletý muž z Hradce Králové užít kryptoměnu Bitcoin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru