Až 600 porodů ročně! K posílení porodnického oddělení v Sokolově má přispět příchod lékařů a sester z Ostrova
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Sokolov - Nemocnice Sokolov, která patří do skupiny Penta Hospitals CZ, od 1. července výrazně posílí své porodnické oddělení. Počet porodů by ráda navýšila zhruba o pětinu na 600 ročně a gynekologickou operativu přibližně o čtvrtinu.

Umožní jí to příchod kompletního porodnického týmu z Nemocnice Ostrov, která porodnické oddělení kvůli nízkému počtu porodů po dohodě s VZP uzavírá. Do Sokolova přechází čtyři lékaři a pět porodních asistentek.

"Naše porodnické oddělení se rozroste o zkušený a sehraný tým z Ostrova, který má v kraji výborné renomé. Od tohoto kroku si mimo jiné slibujeme, že maminky z Ostrova a okolí přijdou rodit k nám do Sokolova. Rozhodně jim máme co nabídnout," říká nový lékařský ředitel Sokolova Andrej Farkaš.

Ten byl do funkce jmenovaný 1. května a měl by vytvořit spojovací článek mezi primáři, zdravotnickým personálem a ředitelem nemocnice. Ve funkce vystřídal MUDr. Jiřího Štefana, který byl jmenován zdravotnickým ředitelem sítě nemocnic Penta Hospitals CZ.

Jedním z hlavních úkolů nového lékařského ředitele je stabilizace zdravotního personálu nemocnice, zejména vyřešení nedostatku sester na některých odděleních. Od dubna nemocnice zvýšila platy sester o deset procent a lékařů o pět procent. Od května pak funguje motivační systém pro sestry na lůžkových odděleních.

Nemocnice dále čerpá dotace na vzdělávání sester a na rezidenční místa pro lékaře absolventy. Na rezidenční místa na RTG, neurologii, ARO, chirurgii, dětském oddělení a interně žádá celkem 11 milionů Kč.

Nový personál se nemocnice snaží získat nabídkou náborového příspěvku a dalších benefitů. Na náborovém příspěvku se podílí i Karlovarský kraj, který přispívá na zdravotní sestru 150.000 korun a 400.000 Kč pro lékaře. Pravidla jsou přitom nastavena tak, aby si nemocnice v kraji nepřebíraly personál mezi sebou. Ve spolupráci s městem nemocnice rovněž nabízí řešení bytové situace nových zaměstnanců, se Sokolovskou uhelnou pak možnost zaměstnání partnera přijímaného zdravotníka.

„Vedle náborového příspěvku a dalších benefitů nabízíme zdravotnímu personálu výhody plynoucí ze zázemí silné finanční skupiny Penta a možnost dalšího profesního růstu. Zároveň nastoupí do moderního pracovního prostředí, které neustále dovybavujeme novým přístrojovým zařízením,“ říká ředitel sokolovské nemocnice Ing. Jaroslav Kratochvíl.

Nemocnice Sokolov v lednu dokončila první fázi modernizace přístrojového vybavení. V rámci celkové investice 34 milionů korun financované převážně z prostředků IROP pořídila celkem 280 nových přístrojů, především pro oddělení ARO. Společnost Penta Hospitals CZ spolufinancovala investici ve výši 15 % z celkové částky.

Čerstvou novinkou mezi úspěchy našich zdravotníků je nedávno získané mezinárodní ocenění ESO Angels Awards za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou pro Iktové centrum Nemocnice Sokolov. Evropská organizace pro léčbu cévních mozkových příhod ESO tak ohodnotila vysokou kvalitu péče, kterou nemocnice nabízí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru